Rólam

A Te célod az enyém is

A PTE Művészeti Karán jelesre diplomáztam 2001-ben, művészeti tanárként. Azóta - és azt megelőzően is - voltak egyéni tanítványaim, akik támogatásommal elérték a kitűzött céljaikat. Első diákomat még egyetemistaként vállaltam, aki sikeres felvételt nyert a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába. Jómagam is itt, az Iparművészeti Tagozat Textil szakán végeztem. A diploma megszerzését követően kipróbáltam magam, mint művészeti előadó, kulturális szervező, voltam művészet-, esztétika-, és textiltanár. Az elmúlt 20 évben tanítottam hagyományos iskolai keretek között, táborban, szakkörben, magánórákat tartva, gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Mindezek mellett középiskolától kezdődően volt számos csoportos és egyéni kiállításom az ország több pontján, ahol elsősorban textil munkáimmal szerepeltem.

A rajzoktatásban az a célom, hogy előhozzam belőled legjobb képességeid, hogy felfedezd kreativitásod határtalanságát, hogy terveid, álmaid megvalósításához segítselek. Keress, ha új szemmel szeretnéd látni a világot, ha szeretnéd magad továbbfejleszteni!

Vátyi Veronika

Vátyi Veronika

Válogatott csoportos és egyéni kiállítások

2017 Kárpi 3 - Nemzetközi Kortárs Kárpitkiállítás - Magyar Tudományos Akadémia, Budapest

2016 DesignPécs - Főtér Bár, Pécs

2012 Szomszédok 4. - Janikovszky Éva ÁMK Művelődési Háza, Kozármisleny

2011 Textil fakultáció 20' - IH Galéria, PKK-Ifjúsági Ház, Pécs

2011 Bernáth Aurél Galéria, Marcali

2009 Múlt - Idő - Kép Bánki Donát utcai Általános Iskola Galériája, Pécs

2008 TextilIs - Művészetek Háza, Pécs

2006 Pécsi Kárpitműhely és Textilművészeti Egyesület kiállítása - Pécsi Kisgaléria, Pécs

2005 Pelso - V. Országos Kerámia és Gobelin Biennálé - Balatoni Múzeum, Keszthely

2004 Pécsi Kárpitműhely és Textilművészeti Egyesület bemutatkozó kiállítása - Művelődési Ház, Bácsalmás

2000 Pécsi Tudományegyetem, Művészeti Kar, Pécs

1997 Fakultatív Textil - Művészetek Háza, Pécs

1996 Fürtös és Rétfalvi. Mesterek és Tanítványok - Hevesi Sándor Művelődési Központ, Nagykanizsa

Karitatív

Támogatva a Nevetnikék Alapítvány munkáját, csatlakoztam Mesefalfestő Projekt-jükhöz, mely azt a célt tűzte maga elé, hogy a Pécsi Gyermekklinikát gyerekbarátabbá varázsolja. A kórház kórtermeit, folyosóit, váróit festjük ki minden gyermek számára kedves, és az otthon biztonságát megidéző mesefigurákkal, így elterelve figyelmüket.

Ha szeretnél mind több, búját-baját felejtő, mosolygós gyermeket – hisz tudjuk, a nevetés gyógyít -, gyere, csatlakozz az Alapítvány munkájához! Tarts velünk, nézd meg, miként is válik egy rideg, fehér kórterem a kezünk alatt barátságos szobává! Légy részese az átalakulásnak! Pontosabb információkért keresd az Alapítvány koordinátorait elérhetőségeiken, weboldalukon tájékozódhatsz további vállalásaikról, önkéntes munkáikról is.